Over Ons Collectief


Ad Groot, Giorgi Shengelia en Loes Woudt vormen samen het collectief “ArtStudiosBergen”. Twee Bergense kunstschilders met eigen ateliers in samenwerking met Galerie ZincExpostities. Dit alles in Bergen nh. Het collectief heeft als doel elkaar te versterken. De combinatie van Galerie en Ateliers bezoeken waar de werken gemaakt worden maakt alles veel persoonlijker.

Ieder jaar zijn er twee exposities. Eind oktober tijdens de Kunst10daagse Bergen, hebben wij 10 dagen lang Open Atelier en exposeert Galerie ZincExposities werken van Ad, Giorgi en een bijzondere mooie keuze uit gastkunstenaars. In het voorjaar hetzelfde principe maar dan tijdens het Paasweekend.

Als collectief zoeken wij contact met kunstenaars buiten Bergen, om ons mee te verbinden en samen mooie exposities te realiseren.

Voor meer info over het werk van Ad, Giorgi of Zinc Exposities, klik op de blauwe website-links.

Ad Groot

Het eerste wat bij zijn schilderijen opvalt, is de verfbehandeling en de rijkdom aan structuur. De natuur is zijn grote inspiratiebron. De thema’s landschap en spiegeling zijn leidend voor Ad Groot zijn werk. Schommelend op de grens van figuratief en abstract schept hij een imaginaire wereld waarin compositie en kleur evenwicht zoeken. Het ontstaanproces is een van de allerbelangrijkste aspecten. Het is een wisselwerking tussen ontstaan en weer bewust sturen naar. Voor al zijn werk geldt dat de essentie bestaat een zekere mate van verstilling.

website: www.adgroot.nl
instagram: @grootad


Giorgi Shengelia

Giorgi Shengelia is geboren in 1977 in Sukhumi, Georgie. Hij studeerde aan de Academy of Art in Tbilisi. Sinds 2003 woont en werkt Giorgi in Bergen, het kunstenaarsdorp langs de Noord-Hollandse kust. Hier maakt hij zijn schilderijen, installaties, sculpturen en foto’s.

Zijn inspiratiebronnen zijn eindeloos: de natuur, de stad, het dagelijks leven, liefde, eten, mensen! Hij is gefascineerd door de spanning en het conflict tussen de realiteit en het artificiele; het zichtbare, het onzichtbare, het verleden, de toekomst. Zijn gevoelige schilderijen varieren van abstract tot figuratief. Hij schildert wild of juist heel precies. Zijn ondergrond is canvas, papier of hout.

Zijn beelden maakt hij van objecten die hij op straat vindt die hii verwerkt in combinatie met staal.  

Kunst maken, het leven vieren en vooral leven in vrijheid zijn voor hem belangrijke sleutelwoorden.

website: www.giorgishengelia.com
instagram: @giorgishengelia_art
mail: info@giorgishengelia.com
mobile: 06 26 36 90 09


Loes Woudt

Loes heeft jarenlang de Galerie Zinc Exposities gehad in het hartje Bergen. Iedere zes weken een nieuwe expositie met kunstenaars uit verschillende disciplines: schilderkunst, beelden, glas en keramiek. Om de exposities eigentijdser én persoonlijker te maken, is de galerie nu aan huis, in een prachtige omgeving, aan de rand van Bergen. Loes wil een podium zijn voor
het collectief en tevens kunstenaars van buiten Bergen uitnodigen, om zo een verbinding te maken met het collectief en andersom.

website: www.zincexposities.nl

mail: info@zincexposities.nl

mobile: 06 25 04 43 46


Foto’s zijn gemaakt door Rick Strooper, Pé Okx, Bastiaan Woudt